Header Ads

Son Haberler
recent

EN İYİ 10 YABANCI DİZİ





EN İYİ 10 YABANCI DİZİ



en-iyi-yabancı-diziler














THE 100(5 sezon) 

The 100, kıyamet sonrası dram türündeki televizyon dizisidir. Dizi, Kass Morgan'ın aynı isimdeki kitabının uyarlamasıdır ve Jason Rothenberg tarafından geliştirilmiştir.97 yıl önce nükleer patlama sırasında çoğu insan ölmüştür ve radyasyondan dolayı dünya yaşanılmaz haldedir. Bilinen ve hayatta kalan insanlar 12  farklı  ülke sınırları içinde yaşamaktadır.Uzay istasyonunda yiyecek sıkıntısı başladığında 18 yaşında Ark adlı uzay gemisinde suç işleyen 100 genci dünyaya gönderirler.Yiyecek olduğu idaa edilen Weather dağına çıkarlar  yaşanan felaketten sonra hayatta kalan ve dünyalılar olarak adlandırılan biçic birer yamyam olmuşlardır.Gençlerin aynı zamanda bu yamyamlara karşı mücadele etmesi gerekmektedir.




en-iyi-yabancı-diziler



Z NATİON(4 SEZON)

Z Nation Syfy kanalında yayınlanan Karl Schaefer ve Craig Engler tarafından yaratılan ve The Asylum tarafından geliştirilen bir Amerikan korku-komedi-drama/kıyamet sonrası dizisi. Hastalık Kontrol Merkezinde zombi salgını için aşı geliştirlmeye çalışılıyor.3 tane aşı üretiliyor hangisinin işe yaradığı bilinmiyor bu yüzden 3 tane mahkum kullanılıyor.Aşılar yapılırken odayı zombiler basıyor.Daha sonra görülüyor ki  aşılardan biri işe yaramış Murphy’i adlı mahkum zombiye dönüşmemiş. Teğmen Hammond’ın önünde çok zor bir görev vardır.Murphy’i Kalifornya’da bulunan laboratuvara götürmek.  


en-iyi-yabancı-diziler



THE RAİN(2018 -   )

Diziyi Danimarka’da başlayan bir yağmurla açıyoruz fakat bu yağmur bildiğimiz yağmurlardan değil.Bu yağmurun ardından bildiğimiz güzelliğine hayran kaldığımız dünya bambaşka olcak.Bu yağmur ıslattığı kişileri kısa bir süre içerisinde öldüren bir virüs taşımaktadır.Ve bu yağmur bir seferliliğe mahsus bişey değildir.
Hayatta kalmak istiyorsan asla yağmura yakalanma, asla ıslanma!
Herkes hazırlıksız yakalanmışken Simone ve Rasmus’un bir bilim adamı olan babasının yağmurdan haberi vardır.Ailesini yağmur başlamadan önce önceden hazırlanmış yer altı sığnaklarına götürür.Simone  Rasmus ve annelerinin yapması gereken tek şey bundan sonra dışarda güvenli bir ortam olana kadar bu sığnaktan dışarı çıkmamak.


en-iyi-yabancı-diziler

La Casa De Papel(2017 - )


Profesör lakablı  gizemli bir adam yüzyılın soygununu yapma peşindedir. Pröfesör ülkenin dört bir yanından kendi alanlarında isim yapmış adamlardan oluşan bir ekip kurar.Kusursuz plan için kafasında  5 ay belirlemiştir. Bu 5 ay  eve kapanarak  her  ihtimali düşünerek ek planlar  yaparak  geçirirler.Süre dolduğunda ellerinde kusursuz  bir  plan vardır ancak unuttukları bir şeyde vardır. Bir soygunun  başarıyla sonuçlanması için ekip de kusursuz olmalıdır.


en-iyi-yabancı-diziler

House of Cards(5 Sezon)

Francis Underwood hırslı bir politikacıdır.Ömrünün uzun bir süresini Beyaz Saray’da geçiren Underwood,tüm üst düzey bürokratları tanımakla  beraber hepsinin kirli dosyalarıyla da haşır neşirdir.Kendisine vaat edilen ancak ABD Dışişleri Başkanlığına başkasının atanması sonucu eşi ile bu kirli dosyaların kapaklarını araklayarak planlar yapmaya başlar . Francis Underwood’un Beyaz Saray’daki yükselişini heyecanla ve ilgiyle izleyeceksiniz.



en-iyi-yabancı-diziler

MR.ROBOT

Siber güvenlik şirketinde program yazılımcısı olarak çalışan Elliot’ın hayatını anlatmakta. Başkarakterimiz her  sabah müşterilerinin verilerini başkaları tarafından ulaşılmasını engellemek için yazılım açıklarını tarayarak onları korurken geceleri hackerlık yapıp adaleti sağlamaktadır.




en-iyi-yabancı-diziler

BLACK MIRROR

Black Mırror ,İngiliz Channel  3 kanalında 4 Aralıkta yayınlanmaya başladı ve 3 hafta da sona erdi.Zira 3 adet birbirinden bağımsız kıas film gibi bölümleri var.Her biri farklı yazar,yönetmen ve oyunculara sahip.Üstelik süreleri bile farklı.Dizinin ortak ana fikri hayatımızı kolaylaştırması beklenen  teknolojinin bizi nasıl avcunun içine aldığı ve hayatımızı nasıl alt üst ettiğini anlatmakta.
Hatta Konu; “Teknolojik zamazingolara olan bağlımlılığımızın karanlık”tarafı diye özetlenmiş.



en-iyi-yabancı-diziler


DARK

Yıl  2019,Winden isimli bir Alman kasabasındayız. İki ay önce babasının intihar etmesiyle okula ara vermiş olan Jones geri dönmüştür. Geri  döndüğünde  bir  çocuğun iki haftadır kasaba da kayıplara karıştığını öğrenir.Günlerce süren aramalar sonuçsuz kalmıştır.Ebeveynlerinin gerginliğinden uzaklaşmak amacıyla birlikte eğlenmeye çıkan çocuklardan birinin daha kaybolmasıyla tüm kasaba da işler karışır. Dizi içinde bulundurduğu sıra dışı öğelerle zamanın sınırlarını aşıyor ve her bölümü merak uyandıran hikayesiyle seyricileri başbaşa bırakıyor .


“Zamanın doğrusal olduğunda güveniriz.Hatasızca sonsuza dek ilerlediğine.Aslında dün,bugün ve yarın peş peşe gelmez.Sonsuz bir döngüyle birbirlerine bağlıdır.”



en-iyi-yabancı-diziler

The Walkıng Dead

Polis memuru RİCK GRİMES bir çatışma sonucu  yaralanır ve uyandığında dünya bambaşkadır.Sokakları ıssızlaşmış,her yerde çürük cesetler vardır.İnsanların muhtemelen de eşinin ve çocuklarının Atlantaya sığındığını çğrenir ve onları bulmak üzere yola koyulur.Ailesi de hayattadır ancak yaşadığı şehirde bir grup hayatta kalanla beraber mücadelelerini sürdürmektedir.






en-iyi-yabancı-diziler

The Last SHIP

Dünya devamlı mutasyona uğrayan bir virüsün etkisi altına girer ve nüfusun %20’I yaşamını yitirir.Dr.Rachel de kutupta hastalığın ilk halinin örneğini aramaktadır.Bununla birlikte ilaç hazırlayacağını düşünmektedir.Ancak bazı olaylar gelişir ve bunun sonucunda Nathan James’in kaptanı Tom bunun nir tatbikat değil bir görev olduğunu anlar.Bu andan itibaren en zorlu görev başlar.İlacı bulup hayatta kalan kişilere ulaşmaktır

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.